Wednesday, 24 February 2021

JINGGA13 SAMPAIKAN SUMBANGAN 20 NASKAH AL-QURAN DI SURAU HAJI JAAFAR , GADING , KUANTAN

Program Wakaf Al-Quran Pasca Banjir adalah program yang dilaksanakan oleh Jingga13 Malaysia dengan kerjasama Jinggawanis Pusat dan Jingga13 Pahang untuk mengumpulkan Al-Quran bagi mewakafkan  kepada masjid-masjid atau surau-surau yang ditenggelami banjir tempohari khususnya di Kuantan.  Bera , Maran dan Temerloh  .  

Jingga13 Pahang yang diwakili Koordinator Program Wakaf Al-Quran Pasca Banjir  , Sdr Ahmad Shahril telah menyampaikan 20 naskah Al-Quran di Surau Haji Jaafar , Gading , Kuantan yang diterima oleh Imam Surau tersebut . 

Surau Haji Jaafar antara surau turut menerima musibah banjir yang mengakibatkan  kerosakan peralatan surau termasuk Al-Quran , sejadah dan lain-lain . 

Menurur Sdr Shahril , " Imam surau merakamkan jutaan terima kasih dan meminta kebenaran untuk diagihkan kepada beberapa ahli khariah ".  

Jingga13 Malaysia bagi mewakili para penyumbang  berbesar hati membenarkan permohonan Imam Surau Haji Jaafar . 

JINGGA13 KLUANG BERSAMA KEADILAN KLUANG LAKSANA PROGRAM KAMI PRIHATIN, SAMPAIKAN SUMBANGAN BARANGAN MAKANAN KEPADA ASNAF DI KAMPONG BENTONG KLUANG

Pada Selasa, 23 Feb 2021 eadilan Cabang Kluang meneruskan program Kami Prihatin, 10 keluarga asnaf di Kg Bentong, Kluang dalam DUN Mahkota telah kami lawati dan menyampaikan sumbangan berupa makanan harian.
Insyaa Allah, program Kami Prihatin akan diteruskan dari masa ke semasa sama ada dalam DUN Mahkota mahupon DUN Mengkibol.

Program Kami Prihatin dijayakan bersama2 NGO Jingga 13 Kluang, mendapat kerjasama yang amat baik dari Adun Mahkota, YB Muhammad Said Jonit (MSJ), beliau telah menyumbang wang tunai bagi membeli barangan sumbangan makanan tersebut.

Terima kasih kepada yang terlibat

Sdr Kalytas, Ketua Cabang Kluang

Sdr Zakaria, Naib Ketua Cabang, 

Sdr Mathiwanan, Naib Ketua Cabang

Sdr Jaafar - Jingga 13 Kluang

dan AJK Cabang dan Jingga 13 Kluang

Sdr Johan Arif

Sdr Mohd Ali

Pn Jyanti

Pn Effaeza

juga Ketua Kampong Bentong, Tuan Zailan


#KamiPrihatin

#AdunMahkota

#KeadilanKluang

#Jingga13Kluang


sk

Ketua Cabang Kluang

Tuesday, 23 February 2021

MISI PRIHATIN JINGGA13 KUANTAN BANTU PUAN NOR HASMAWATIE SEKELUARGA KEPUTUSAN BEKALAN MAKANAN DAN PAMPERS ANAK KERANA PKP 2.0

 Jingga13 Kuantan telah mengadakan Misi Prihatin setelah mendapat maklumat pasangan suami istefi yang terputus bekalan makaanan dan pampers untuk anak mereka ekoran PKP 2.0 .

Jingga13 Kuantan telah menyampaikan sumbangan barangan makansn dan pampers untuk anak kepafa Puan  Nor Hashilawati bt Mohd Yusof di No 68 Lorong Shahzan 9 , Indera Mahkota ,  25200 Kuantan , Pahang Darul. Makmur

Puan Nor Hasmawati dan suami  mempunyai 4 orang anak dan turut menjaga ibu yang OKU .


Menurut Sdr Ahmad Sharil Ismail , Koordinafor Jingga13 Kuanran.  "  Suami Puan Nor Hasmsti sebelum ini beketja sebsgagi pemandu van srkolah telah di berhentiksn semasa PKP 1.0 yang lepas ekoran sekolah yang terpakda dititup kerana pedamik Covic-19  , beliau srhingga kimi tiada peketjaan dan sudah kehabisan duit ".

" Kami juga turut menyampaikan salam takzim dari Penaung kami YB Dato Seri Anwar Ibrahim , Pengerusi MPN Keadilan Negeri  Pahang  YB Puan  Hajjah Fuziah Salleh , Kordinator Jingga 13 Malaydia Sdr Fariz Musa dan juga dari semua penyumbang yang telah menghulurkan sunbangan mereka Terima kasih diucapkan kepada semua.  penyumbang yang percaya dan yakin keoada Jingga13 Kuantan ".ujar Sdr Ahmaf Sharil lagi.