Monday, 3 August 2020

Program Agihan Daging Korban Jingga13 Malaysia

Alhandulillah pada 2 Ogos 2020 pada hari kedua Idul Adha , Jingga13 Malaysia telah melaksanakan ibadah korban setelah memperolehi sumbangan seekor lembu daripada Kerajaan Negeri Selangor melalui Exco kerajaan Negeri Selangor merangkap Ahli Penasihat Jingga13 Malaysia YB Puan Rodziah Ismail .Jingga13 Malaysia merakamkan jutaan terima kasih kepada Kerajaan Negeri Selangor dan YB Pn. Rodziah Ismail.

Program Agihan Korban Jingga13 Malaysia tersebut telah diadakan di Jalan Sastera sebelas, Seksyen U2, TTDI Jaya, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan . YB Pn Maria Chin , Ahli Patlimem Petaling Jaya dan YB Halimey Abu Bakar. ADUN Seri Setia turut bersama di Program Agihan Daging Korban Jingga13 Malaysia .

Turut hadir juga di program tersebut ialah Sdr Mikheal Iskandaar Abdullah , Timbalan Ketua Koordinator Jingga13 Malaysia dan Sdr Afzainizam Abdul Rahman , Setiausaha Jingga13 Malaysia merangkap Pengarah Program Agihan Korban Jingga13 Malaysia , Ahli Sekretariat Jingga13 Malaysia , anggota Jingga13 Selangor dan penerima daging korban iaitu penduduk di sekitar TTDI .

Menurut Sdr AfzainizamAbdul Rahman selaku Pengarah Program Agihan Daging Korban Jingga13 Malaysia  , " Daging korban juga turut dihantar dan diagihkan kepada para muallaf di Persatuan Muallaf Selangor dan Jingga13 Malaysia juga merakamkan jutaan terima kasih kepada Kerajaan Negeri Selangor , YB Rodziah Ismail , kehadiran YB Maria Chin dan YB Halimey Abu Bakar dan kepada semua pihak yang turut sama menjayakan Program Agihan Korban Jingga13 Malaysia buat kali pertama ini ".

Sunday, 2 August 2020

JINGGA13 SEKIJANG MEMBANTU YB HAJJAH NATRAH ISMAIL MENYEMPURNAKAN IBADAH QURBAN

Ahli Parlimen Sekijang YB Hajjah Natrah Ismail telah menganjurkan Ibadah Qurban dibawah kawasan beliau iaitu di Felda Redong, Felda Kemelah dan Tahang Rimau Segamat.


Ibadah Qurban ini telah dijalankan selama dua hari, 1hb Ogos dan 2hb Ogos 2020. Dan daging2 Qurban tersebut telah diagihkan  kepada penduduk setempat dan yang bersekitaran dengannya.Menurut Setiausa Jingga13 Sekijang Puan Syasharena, beliau sangat teruja kerana dapat mencurahkan tenaga dan khidmat bakti bersama Semua Komrad Jingga13 Sekijang dalam menjayakan Ibadah Qurban anjuran YB Hajjah Natrah Ismail.
Sementara itu, YB Hajjah Natrah Ismail pula menyifatkan kerjasama bersama Jingga13 amat baik sekali dan dapat menyempurnakan program tersebut dengan jayanya.
Jingga13 Sekijang akan sentiasa membantu dan memenuhi apa juga program dan aktivi yang YB anjurkan. Terutama untuk kebaikkan rakyat dan masyarakat di sekitar Parlimen Sekijang.
Jingga13 Johor mengucapkan Syabas dan tahniah atas kejayaan penganjuran Ibadah Qurban ini. Moga usaha YB Hajjah Natrah Ismail ini akan sentiasa diberkati Allah.

#MuafakatPerihatinBerani