Friday, 17 July 2015

JINGGA 13 MALAYSIA MERAKAMKAN UCAPAN


Kepada semua komrad & ahli Jingga13 di seluruh Malaysia.

Semoga Idul Fitri ini penuh kegembiraan dan kebahagian. 

Tuesday, 14 July 2015

JEJAK PRIHATIN RAMADHAN JINGGA13 KUALA LANGAT 

13 Julai 2015
Jingga13 sampaikan sumbangan idul fitri kepada Muallaf Ibu Tunggal Buta 

Pada 12 Julai 2015 , Jingga13 telah menyampaikan sumbangan Idul Fitri sejumlah RM500 kepada Pn Mashitah Abdullah, seorang muallaf yang baru sahaja 4 bulan sebagai saudara baru islam yang juga merupakan seorang ibu tunggal buta. Beliau menyapa 4 orang anak.

Selepas mendapat maklumat melalui Facebook yang menceritakan kisah penderitaan dan kedhaifan beliau, Jingga 13 mengambil inisiatif mendapatkan beliau dan Untuk membantu bagi meringankan penderitaan beliau sekeluarga. 

Jingga13 juga menyampaikan sumbangan Idul Fitri sejumlah RM500 kepada Sdr Mikheal Iskandaar , Naib Ketua Koordinator Jingga13 Malaysia yang merupakan saudara baru islam . agar Idul Fitri pertama ini memberikan kebahagiaan kepada Sdr Mikheal Iskandar dan Pn Mashitah Abdullah sekeluarga.
Monday, 13 July 2015

Jingga13 sampaikan sumbangan kepada 41 keluarga fakir miskin di Kedah 

Ketua Koordinator Jingga13 Malaysia telah menyampaikan sumbangan barang makanan dan tudung raya kepada fakir miskin di Kedah pada 9 Julai 2015 dan iftar bersama 41 keluarga fakir miskin di sana. 
JINGGA 13 RAI 31 KELUARGA MUALLAF 

Jingga 13 Malaysia telah mengadakan program IFTAR BERSAMA MUALLAF sempena Program Prihatin Ramadhan pada 5 Julai 2015 di Surau AsSidiq , Taman Sri Andalas, Klang .

Program Prihatin Ramadhan tahun INI memfokuskan kepada para muallaf dan sejumlah 31 keluarga muallaf telah diraikan dgn program iftar bersam-sama , penyampaian barang makanan dan duit raya kepada anak-anak muallaf. 

Turut hadir ialah YDP PAS kawasan Kotaraja Cijgu Jaafar dan Presiden (Penaja) Persatuan Kebajikan Muallaf Selangor Sdr Mikheal Iskandar Abdullah. 

Program Iftar Bersama Muallaf dianjurkan oleh Jingga13 Malaysia dengan kerjasama Persatuan Kebajikan Muallaf Selangor dan Surau AsSidiq.